Кулинарни рецепти » Пиле с тиквички

 Пиле с тиквички

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 4-5 тиквички
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 3 с.л. олио
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме пилето, заливаме с малко вода, посоляваме и варим, докато омекне месото.

Добавяме обелените и нарязани на кубчета тиквички, доматите и накрая - размитото с малко вода брашно. Доваряваме ястието на тих огън и преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало