Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 4 домата
• 2 патладжана
• 4 картофа
• 100 г бамя
• 2 люти чушки
• 1 к.ч. олио
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме червения пипер, обелените и нарязани домати и нарязаното на парчета пиле. Посоляваме, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне.
Прибавяме чушките и патладжаните - нарязани на дребно, бамята - почистена от дръжките, картофите - обелени и нарязани на кръгчета и лютите пиперки. Варим ястието на тих огън. След като свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...