Кулинарни рецепти » Зрял фасул с праз и маслини

 Зрял фасул с праз и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 5 стръка праз
• 10-15 маслини
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.

Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер.

Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало