27.10.2020 година
1564339898.swf
П
остна кухня » Ястия в тенджера
  2264  |   0  
Бакла с варени яйца
Продукти: (за 4 порции)

• 500 г дребна млада бакла
• половин пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме баклата. Заливаме я с 1 ч.ч. вряща подсолена вода и я варим на умерен огън. Щом омекне, отцеждаме и я задушаваме 5-6 мин в половината от разтопеното масло.

Отделно запържваме счукания сухар в останалото масло, размесваме го с нарязаните на купчета яйца и наситнения магданоз и поръсваме баклата с тази смес преди да сервираме.
25.05.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020