Продукти:
• 4 филийки бял хляб
• 2 глави лук
• 4 големи чушки
• сокът от половин лимон
• 1 с.л. кетчуп
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• смлян черен пипер
• 4 парченца сирене
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на колелца лук и ситно нарязаните чушки в 1 с.л. олио и малко вода до омекване. След това добавяме заливка, приготвена от лимоновия сок, кетчупа, червения пипер, щипка захар, черен пипер и сол. Оставяме сместа да престои 1 нощ.
На другия ден изпържваме в масло филийките хляб, намазваме ги веднага след това с приготвената смес, слагаме върху всяка филийка парче сирене и ги запичаме във фурна или на грил, докато сиренето се стопи.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...