15.10.2019 година
1564339898.swf
С
упи » Сурови супи
  2382  |   0  
Лятна чорба
Продукти: (за 4 порции)

• 200 г орехови ядки
• 1 филия сух бял хляб
• 1/2 к.ч. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша.

Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол.

Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода.

Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота.

По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.
25.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019