Продукти: (за 4 порции)
• 200 г орехови ядки
• 1 филия сух бял хляб
• 1/2 к.ч. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша.
Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол.
Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода.
Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота.
По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...