Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.
За да отглеждате успешно хортензията, трябва да знаете, че тя се нуждае от богата на хранителни вещества почва, която задьржа много влага. Нещо повече, поради произхода си тя изисква почти блатни усл...
Името пампаска трева носи един от 15-те вида кортадерии. Тя произхожда от степите на Южна Америка в Аржентина, които се наричат пампаси. Събраните в туфа листа достигат внушителни размери до 2 м. Лист...
Пандореята /Pandorea/ е вечнозелена тропическа лиана от сем.Бигнониеви /Bignoniaceae/ . Името на растението е свързано с древногръцката митология. Пандора е била много красива млада жена, която е п...
Ако не закалите предварително разсада, после има голяма опасност растенията да загинат. Когато купувате готов разсад от пазара питайте продавача къде и как го е произвел. Не слушайте уверенията му, че...