Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.
Луковиците на зимния чесън завършват своето развитие през средата на юни и трябва незабавно да бъдат извадени. Това се познава по пожълтяването на долните листа и омекването на лъжливото стъбло. В таз...
Не всички растения могат лесно да се приспособят към всякакви растителни съобщества и към условията на обитание, както лешникът. А и не от всяко растение могат да се очакват толкова много форми, които...
От средата на май до втората половина на юни в градините може да видите ажурно храстче с розови цветове с необичайна форма, напомнящи стилизирано изображение на сърце. За това му сходство растението е...
През март е най-подходящият момент направо в градината да се засеят семената на декоративния слънчоглед. Най-популярен у нас е едногодишният слънчоглед, който има кичест вариетет. Стъблото е доста вис...