16.08.2022 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  3340  |   0  
Настанете грамофончето на завет
През април на балкона се сеят семената на ипомеята, наричана грамофонче. За нея изберете завет и слънце, защото е топлолюбиво едногодишно растение. Ипомеата е подходяща за вертикална украса. Тя е в контраст на сивите стени и грозните мазилки със своите сини, виолетови и пурпурночервени цветове, прилични на фунийки. С гъвкавата и катерлива ипомеа можем да направим цветна завеса и да изолираме шума, стига да е опряна на подходящи леки опори или тел. Нежните стъбълца се увиват, нарастват бързо и цъфтят през цялото лято.
Земята в сандъчетата е смес от градинска почва, пясък и добре угнил оборски тор. По-богатата почва и редовното поливане, особено през горещите летни дни, подържат растенията свежи и обилно цъфтящи. Ако предварително са навлажнени, семената ще покълнат за 7-8 дни. Те запазват кълняемостта си до 4 години. Зимоустойчиви са и се самозасяват.
През септември, когато времето се захлади, добре е да се приютят на топло, да доузреят семената, за да са годни за посев през следващата пролет.
07.04.2015 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022