Засадете ги на площите, освободени от ечемик, пшеница и ранните зеленчуци, защото те завършват своето развитие най-късно до 5-10 юли. Мястото да е добре подравнено, да има осигурена вода за поливане. След прибирането на предшественика се изорава на 25-30 см дълбочина и се бранува, а при нужда се фрезува. Два-три дни преди засаждането се полива в браздите или се дъждува. След изпръхване на почвата се наторява с фосфорни и калиеви торове, култивира се или се фрезува, набраздява се на 75 см и се засажда. Най-подходящият срок е между 20 юни и 30 юли. Обикновено между редовете се оставят 75 см, а между клубените - 25-30 см. Едновременно със засаждането се внася азотният тор.
Не можем да си представим горещите летни дни без сочните, ароматни, освежаващи дини. Те са вече на полето, но за да се натъркалят повече и по-едри плодове, има още работа за градинаря. Дините са сра...
Аронията е малко познат у нас плод, но в последните 3-4 години се наблюдава значителен интерес към това растение. Тя е храст, достигащ височина 2,5 – 3 м, с лъскави, неназъбени листа. Плодовете му са...
Ако новите листа стават все по-дребни, старите жълтеят и капят, растението страда от недостиг на хранителни вещества, нужно е да се пресади в богата хранителна почва. Появят ли се по листата жълти п...
Картофената мана е една от най-опасните болести по доматите. Тази година тя получи значително разпространение и унищожи доматите в много зеленчукови градини. Причинител на болестта е гъбата Phytophtho...