Градина » Цветният разсад отива в градината

 Цветният разсад отива в градината

Сега е най-подходящото време за разсаждането на разсадите и разделянето на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо.
Преди да пристъпите към засаждането, трябва внимателно да подготвите почвата. Пространството между културните растения бързо се покрива с плевели. Всички те трябва да се почистят заедно с корените, иначе скоро ще завземат нови територии. Не се ограничавайте само до изкопаването на корена, а внимателно почистете по-голяма територия с лопатка, като се стараете да не засегнете корените на съседните растения.
В лехите, където сте оставили място за нови цветя, трябва да се придвижвате с по-голямо внимание, за да не стъпчете съществуващите вече растения. На по-големите терени достигането на определени места е доста по-сложно. Това може да се разреши много лесно, като сложите плочки в лехите. Те ще облекчат грижите ви за растенията и засаждането на новите. Дори и ако след това тези приспособления не са ви нужни, можете да поставите на тях красиви саксиени цветя, които ще добавят пищност в бордюрите.
Голямо значение за прихващането на разсада има дълбочината на засаждане: корените трябва да са в почвата, а стъблата с листата – над повърхността. Постарайте се да засаждате растенията на същата дълбочина, на каквато са били в разсадната леха.

Автор: Тонка Маринова

Представяме Ви:

Красивите храсти – как се размножават

Независимо дали е будлея (Buddleja), форзиция (Forsythia) или леска (Corylus), всеки един от тези красиво цъфтящи храсти може да се размножи със зрели резници. Това се прави по следния начин: 1. Пъ...

Сейте вече краставиците

Краставицата е топлолюбиво растение и семената започват да поникват при температура 15-20°С. Затова сеитбата на открито може да се извърши, когато температурата на почвата на дълбочина 15 см, трайно с...

Лавандула за стайно отглеждане

Лавандулата е голям род, който включва 28 вида многогодишни вечно зелени растения. За отглеждане в саксии се препоръчва т. нар. френска или испанска лавандула (L. stoechas), която произхожда от Средиз...

Направете си вино от боровинки

Богатството на витамин С и В, каротин, калий, магнезий, танин, ябълчена и винена киселина, което се съдържа в боровинките, преминава във виното. Неговата алкохолна ферментация обаче се потиска от нали...

Начало