Диетични рецепти » Диабет » Диабет

Диабет:

Агнешки бут с боб и спанак

Продукти: (за 6 порции) • 1 агнешки бут /около 2 кг/ • 8 скилидки чесън • 2 с.л. зехтин • 400 г спанак • 400 г шарен боб • 400 г бял боб • 2 стръка розмарин • 1 ч.л. бял /или зелен/ пипер на зърна • сол Начин на приготвяне: Нарязваме половината чес...

Бананова пита

Продукти: • 125 г нискомаслен маргарин • 1 ч.л. сода бикарбонат • 250 г пълнозърнесто брашно • 2 яйца • 3 презрели банана • 2-3 с.л. прясно мляко • 1 ч.л. кокосово брашно Начин на приготвяне: Отделяме 1 ч.л. маргарин за намазване на формата, а останали...

Гъби с яйца и сирене крема

Продукти: (за 4 порции) • 400 г гъби • 1 пакетче сирене „Крема” • 1 глава лук • 2 червени пиперки • 4 яйца • половин пакетче краве масло • 1-2 с.л. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги изпържваме в половината масл...

Заешки пастет

Продукти: • 600 г задушено заешко месо • 2 твърди виенски кифли • 1 яйце • кимион, сол Начин на приготвяне: Прекарваме месото през месомелачка, като използваме най-ситната решетка. Прибавяме накиснатите и отцедени кифли, разбитото яйце, кимион и сол на вкус....

Зелена супа със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 2 връзки лапад • 2 връзки киселец • 1 връзка магданоз • 1 връзка зелен лук • 2 с.л. ориз • 1 к.ч. настъргано сирене • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • 2-3 с.л. олио • джоджен, копър, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеле...

Извара със зелен лук

Продукти: • 600 г извара • 150 мл прясно мляко • 4-5 стръка зелен лук • сол Начин на приготвяне: Посоляваме изварата и я разбиваме с млякото. Прибавяме ситно нарязания лук и разбъркваме. ...

Какаови сладки

Продукти: (за 20 сладки) • 150 г нискомаслен маргарин • 150 г фурми без костилки • 150 г пълнозърнесто брашно • 2 ч.л. бакпулвер • 4 с.л. какао • 4 с.л. мармалад от ябълки и круши • 6 с.л. прясно мляко • 2 с.л. кокосово брашно • 50 г едро нарязани орехови яд...

Кекс от овесени ядки

Продукти: • 125 г нискомаслен маргарин • 1 1/2 с.л. течен подсладител • 50 г пълнозърнесто брашно • 250 г овесени ядки • 50 г белени бадеми или фъстъци Начин на приготвяне: Отделяме 1 ч.л. маргарин за намазване на формата, а останалия стопяваме на слаб огъ...

Кексчета със стафиди

Продукти: (за 6 кекса) • 75 г нискомаслен маргарин • 1 малко яйце • 120 мл прясно мляко • 1 ч.л. кокосово брашно • 150 г пълнозърнесто брашно • 1 1/2 ч.л. бакпулвер • 1 ч.л. канела • 1 голяма щипка сол • 120 г бели стафиди Начин на приготвяне: Разб...

Крем супа от стар лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г стар лук • 2 ч.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 2 с.л.брашно • 100 г настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопеното масло и малко вода. Щом...

Кюфтенца от кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кашкавал • 3 яйца • 1 к.ч. брашно • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене • сусам за поръсване Начин на приготвяне: Нарязваме кашкавала на ситно, прибавяме брашното и разбитите яйца и подправяме с наситнен магдан...

Леща чорба с патладжан

Продукти: (за 5-6 порции) • 150 г леща • 1 патладжан • 20 главички арпаджик • 2 домата • 3 скилидки чесън • 40 г краве масло • 1 с.л. типово брашно • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, джоджен, сол Начин на приготвяне: Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. ...

Млечна супа с пиле и вино

Продукти: (за 4 порции) • 400 г пилешко месо • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. бяло вино • 2 моркова • 1 с.л. типово брашно • 1 глава лук • половин глава целина • 40 г краве масло • 1 щипка розмарин • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Наденица с лук

Продукти: (за 4 порции) • 600 г наденица • 4 глави лук • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме наденицата на кръгчета, прибавяме ситно нарязания лук и леко запържваме сместа в сгорещеното олио. После захлупваме и задушаваме на слаб огън до готов...

Оризов пудинг

Продукти: (за 4 порции) • 250 мл нискомаслено краве мляко • 1 ванилия • 50 г дребнозърнест ориз • 40 г червени боровинки Начин на приготвяне: Загряваме млякото и разтваряме в него ванилията. Разстиламе ориза и боровинките в намаслена тавичка и ги заливаме с ...

Пастет от кашкавал и извара

Продукти: • 250 г извара • 200 г нискомаслен кашкавал • 1 к.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Посоляваме изварата и я разбиваме с млякото. Прибавяме настъргания кашкавал и 1 с.л. ситно нарязан магданоз и разбъркваме. ...

Пастет от телешко месо и шунка

Продукти: • 400 г телешко месо • 150 г шунка • 2 с.л. брашно • 1-2 стръка зелен лук • 40 г маргарин • сол Начин на приготвяне: Посоляваме месото и го задушаваме на умерен огън, докато омекне напълно. Изчакваме да изстине и заедно с шунката го прекарваме ...

Пражка салата

Продукти: (за 4 порции) • 100 г печено свинско месо • 100 г варено телешко месо • 100 г кисели краставички • 1 глава лук • 1 червена пиперка • 1 ябълка • 2 с.л. лимонов сок • 100 г майонеза • сол Начин на приготвяне: Нарязваме всички продукти на тъ...

Праскови и малини с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 2 праскови • 250 г малини • 1 1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко • 4 ч.л. овесени ядки • 4 ч.л. смлени бадемови ядки Начин на приготвяне: Нарязваме прасковите на малки парченца и заедно с малините ги разбъркваме с киселото мляк...

Пудинг с портокали и лимони

Продукти: (за 8 порции) • 175 г стафиди • 4 с.л. бренди • 175 г сушени фурми без костилки • 125 г нискомаслен маргарин • 2 портокала • 2 лимона • 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно • 1 ч.л.бакпулвер • 3 яйца • 1 голяма круша • 1 ч.ч. нискомаслена извара На...

Пълнен лук с шунка и кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 8 глави лук • 200 г шунка • 100 г кашкавал • 1 к.ч. прясно мляко • 1 филия сух черен хляб • 1 яйце • 40 г краве масло • 1-2 скилидки чесън • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме главите лук, сваряваме ги...

Пълнено червено цвекло

Продукти: (за 4 порции) • 4 глави червено цвекло • 200 г шунка • 4 с.л. майонеза • 4 твърдо сварени яйца • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпичаме цвеклото и го обелваме. Подрязваме го отдолу, за да стои хоризонтално, а отгоре издълбава...

Рибена салата със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 200 г филе от треска • 1 малка маруля • 1 ябълка • 1 краставица • 1 връзка репички • 1 стрък целина • 1 к.ч. майонеза • 1 с.л. оцет • сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата от кожата и костите, сваряваме я в подсолена ...

Салата от кисело зеле с лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кисело зеле • 1 глава лук • 3-4 с.л. олио • 1-2 ч.л. червен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на ситно и го смесваме със ситно нарязания лук. Отгоре поръсваме с олиото и червения пипер. ...

напред
Начало