Диетични рецепти » Пъстърва на грил

 Пъстърва на грил

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 300 г бекон
• 2 с.л. зехтин
• 2 лимона
• 4 щипки смлян кориандър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите, правим им по 2-3 напречни разреза и ги поръсваме с черен пипер и сол. Във всеки разрез пъхаме по резенче лимон. Нарязваме бекона на 12-16 тънки ленти, които увиваме около пъстървите и захващаме с клечки за зъби.

Печем рибите в умерено загрят грил, като внимателно ги обръщаме за да се опекат и от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кехлибарът лекува

От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...

Полезните минерали

На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...

Шлемник байкалски сваля кръвното

Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....

Студените ястия топят калории

При изкълчване или навяхване торбичка с лед прави чудеса. Ако при изгаряне оставите 10 минути да тече студена вода върху пострадалото място или наблизо до него, болката намалява или се ограничават пор...

Начало