Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. боровинки
• 2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 100 г краве масло
• 1 лимон
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. царевично нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разтваряме нишестето в 1 ч.ч. вода. Загряваме на огъня, прибавяме половината захар и варим 1 мин при непрекъснато бъркане. Прибавяме боровинките, канелата и 1 ч.л. настъргана лимонова кора, кипваме и отстраняваме от огъня.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с размекнатото масло, ванилията, останалата захар и 1 ч.л. настъргана лимонова кора. Разбъркваме много добре.
Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме 2 с.л. вода и разбъркваме. Съединяваме с маслената смес и омесваме ронливо тесто. Оформяме топка, която оставяме 2 часа в хладилник.
Разстиламе тестото в намаслена тавичка, като правим бордче около 2 см. Отгоре разстиламе боровинките. Оставяме тавата да стои 20 мин на хладно и след това изпичаме пая в умерено загрята фурна.
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Подправката ще ви помогне в случай,че сте се порязали, а нямате подръка аптечка. Промийте раната с чиста вода (нека все пак да бъде минерална, а не от чешмата), посипете я с черен пипер и притиснете. ...
За да са здрави тялото и умът ни, освен от белтъчини, мазнини, въглехидрати и витамини те се нуждаят от цинк, мед, желязо и куп други елементи, присъстващи в Менделеевата таблица. Наистина, техните ко...
Съществуват множество храни и растения, които оказват изключително добро въздействие върху човешкия организъм. Но как да извлечем полза от тях, без да ги търсим или приготвяме специално, още повече, ч...