Продукти: (за 4 порции)
• 12 чушки
• 500 г пилешко месо от гърдите
• 3 домата
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2 яйца
• 50 мл олио
• 4 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото, изваждаме го от бульона и го нарязваме на дребно. В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук и ориза. Щом оризът стане прозрачен, наливаме 1 ч.ч. от бульона и варим на тих огън, докато оризът набъбне. Добавяме месото, поръсваме червения пипер и ситно нарязан магданоз, подправяме с черен пипер и сол.
Почистваме чушките и ги пълним с така приготвената смес. Потапяме отворите им в брашното и слагаме отгоре кръгче домат. Нареждаме ги във висока тенджера, сипваме останалия бульон и доливаме топла вода до средата на тенджерата. Варим 45 мин на умерен огън.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, разреждаме с малко бульон и сипваме застройката в тенджерата. Варим още 5-6 мин на тих огън.
Артритът е една от най-древните болести, известни на човечеството. Учените смятат, че от него са боледували даже динозаврите. Първият сигнал на задаващия се артрит са болките в ставите, подутините и п...
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...