Диетични рецепти » Заек с наденица

 Заек с наденица

Продукти: (за 6 порции)

• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.

Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.

В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.

Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лечебната сила на меда

Ценен и предпочитан от всички, медът притежава куп неповторими качества. Затова още в древността хората са го познавали и използвали не само като храна, но и като средство за разкрасяване и лекарство....

Хранене при атония на червата

Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...

За ударните дози витамин С

Още от миналите векове е известно, че дефицитът на витамин С в организма води до лесна умора и слабост, до чести простуди и кожни кръвоизливи, до мнителност, раздразнителност, агресивност. Увеличеният...

Бадемите понижават холестерола

Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...

Начало