Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...
Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...