Диетични рецепти » Всяка болест има билка в различен цвят

 Всяка болест има билка в различен цвят

Жълто и оранжево - за стомаха

Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, жлъчката, жлъчните канали, а също така свързаните с тях системи - храносмилателна и секреторна: стомах, черва, задстомашна жлеза.

Бялото - за бъбреците

В гората растат много билки с бели цветове. Можете ли да отгатнете кой орган в човешкото тяло е бял? В случая асоциацията не е пряка. Белият цвят е цветът с изключителна чистота, а именно бъбреците играят най-важна роля в очистването на организма от шлаки.

Червеното - за сърцето

Билките с червени и розови цветове помагат при болести на кръвоносната система. Те лекуват преди всичко сърцето, съдовете, капилярите и самата кръв. Много е полезно тези растения да се използват за профилактика - за очистването на кръвоносните съдове от склеротични плаки и образуването на тромби.

Сини багри - за далака

Сред природата много билки цъфтят с красиви сини или виолетови цветове. Знаете ли кой орган в човешкото тяло съответства на тези багри? Далакът. Независимо че е малък, той има важна функция в човешкия организъм - отговаря за имунитета. Ако не работи добре, човек е обречен да стане жертва на всеки вирус. Растенията със сини цветове възстановяват функцията на далака, стабилизират работата му, повишават имунитета. Като пиете отвари и запарки от билки, цъфтящи със сини и виолетови цветове, вие може да се избавите от тези болести, които са предизвикани от замърсяване на природната среда, да не говорим за вирусните и други инфекции. Билкарите ги препоръчват дори при злокачествени заболявания.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

5 причини да обичаме зехтина

Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...

И динята лекува!

Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...

Морковите – вълшебно лекарство

Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...

Хранене при желязодефицитна анемия

От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...

Начало