Диетични рецепти » Брюкселско зеле с шунка

 Брюкселско зеле с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г брюкселско зеле
• 150 г шунка
• 1 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме зелето за 5 мин в кипяща подсолена вода, отцеждаме и разрязваме главичките на две.

Нарязваме шунката на малки кубчета и я запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме зелето и ситно нарязания чесън, подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на слаб огън.

Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Омайничето помага при рак на стомаха

За лечебните свойства на омайничето е споменавал още Хипократ. Коренът има затягащо и болкоуспокояващо действие. Използва се при метеоризъм, болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците, при бронхит, т...

Имам запек, с какво да се храня?

За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...

Експресни диети

Дадете ли си сметка, че сте прекалили с вкусните, мазни и калорични изкушения, веднага минете на диета. В зависимост от случая тя може да се спазва само ден, но може да продължи и цели три. Еднод...

Хранене в третата възраст

В процеса на остаряването настъпват различни изменения: намаляване на нуждата от енергия за тялото, намаляване на необходимостта от храна в по-големи количества, намаляване на мускулната маса и увелич...

Начало