Кулинарни рецепти » Котлети от кайма и гъби

 Котлети от кайма и гъби

Продукти:

• 500 г кайма
• 300 г гъби
• 2 яйца
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги задушаваме в 2-3 с.л. олио.

Изчакваме да изстинат и ги смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, разбитите жълтъци и наситнения магданоз. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и омесваме добре.

Оформяме от сместа котлети, които потапяме в разбитите белтъци, овалваме в галетата и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало