Кулинарни рецепти » Листенца от лотос

 Листенца от лотос

Продукти:

• 500 г брашно
• 350 г захар
• 250 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 яйца
• 250 г бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Прибавяме изпечените и ситно нарязани бадеми, а след това – пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и оформяме от него руло с диаметър 3-4 см.

Оставяме го в хладилника 1-2 часа – най-добре в камерата. После нарязваме рулото на тънки филийки, които печем 5-6 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме сладките с капчици разтопен шоколад или мармалад.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало