Продукти:
• 250 г шунка
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното. После прибавяме ситно нарязаната шунка и подправките. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Оформяме от сместа малки топчета, които изпържваме в сгорещеното олио. Поднасяме ги много горещи.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...