Продукти:
• 1 връзка репички
• 200 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 5-6 маслини
• 2 домата
• няколко листа маруля
• сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и нарязани като розички репички подреждаме в единия край на чинията върху марулените листа.
До тях поставяме нарязаното на кръгчета яйце, като всяко кръгче украсяваме с половин маслина.
Шунката, нарязана също на кръгчета, подреждаме в редичка със застъпване. До нея със застъпване редим нарязаните домати.
Подправяме със сол, олио и оцет.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...