Кулинарни рецепти » Гнезда от кайма

 Гнезда от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 9 яйца
• 8 печени белени чушки
• 150 г сирене
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в хладка вода. Обелваме лука. Омесваме каймата с отцедения хляб, настъргания на едро ренде лук, 1 яйце, по-голямата част от магданоза, нарязан на ситно, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои 30 минути.

Накълцваме на ситно чушките и ги разбъркваме с натрошеното сирене и останалия ситно нарязан магданоз.

От каймата оформяме в топки. Разплескваме ги, във всяка от тях слагаме от сместа от чушките и сиренето и ги загръщаме добре, като оставяме отгоре отвор. Нареждаме "гнездата" в намаслена тавичка и ги запичаме.

Десетина минути преди да извадим от фурната, внимателно счукваме върху всяко "гнездо" по едно яйце. Посоляваме леко, поръсваме с червен пипер и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало