Продукти:
• 300 г смлени орехи
• 250 г пудра захар
• 4 белтъка
• 1 с.л. какао
• 1 опаковка бишкоти
• портокалова есенция
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме смлените орехи и какаото. Разбъркваме сместа добре и оставяме да престои 12 часа на хладно. След това оформяме от нея малки питки.
Върху всяка питка слагаме по парче бишкота, потопена във вода с портокалова есенция. Правим от питките топки, които овалваме в настърган шоколад.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...