Продукти:
• 7 яйца
• 500 г захар
• 500 г брашно
• 500 г краве масло
• 250 мл прясно мляко
• 40 г какао
• 1 бакпулвер
• 500 мл подсладена сметана
• 300-400 г дребни пресни замразени плодове /ягоди, малини, къпини, вишни и др./
• 200 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, малко по малко от прясятото с бакпулвера брашно и млякото, докато свършат. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Към част от тази смес прибавяме какаото и разбъркваме добре.
В намаслена и набрашнена тавичка изсипваме последователно и равномерно от двете смеси – бялата и кафявата, докато свършат. Изпичаме в предварително загрята фурна при температура 180-200°С, като от време на време проверяваме с клечка за зъби, дали сладкишът се е изпекъл.
Оставяме готовия сладкиш да съхне поне 1-2 дни. После го изваждаме от формата и с помощта на остър нож го издълбаваме, така че да останат стени и дъно с дебелина 2 см. Намазваме с течния шоколад дъното и вътрешната стена на така оформената кошничка.
Разбиваме подсладената сметана, докато се втвърди. Запълваме кошничката със сметаната като слагаме вътре и размразените плодчета. Най-отгоре оформяме розички с останалата сметана и ги украсяваме с вишнички или черешки.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...