Продукти:
• 1 пъпеш
• захар на вкус
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 4-5 с.л. кафява захар
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• канела
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпеша, изчистваме го от семките и го нарязваме на резени, които редим в тавичка. Посипваме със захарта и изпичаме на силна фурна.
Разбиваме млякото с кафявата захар, орехите, канелата и изсипваме върху запечената смес. Връщаме отново, докато се зачерви леко отгоре. По желание прибавяме и яйца.
Сервираме десерта студен, поръсен с ядки.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...