Продукти:
• 6 големи ябълки
• 200 г пудра захар
• 2 л бяло вино
• 100 мл ром
• 2 бутилки газирана вода
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Поръсваме ги със захарта и 1 к.ч. бяло вино и ги оставяме да престоят 5-6 часа на студено. След това наливаме рома и останалото вино и продължаваме да охлаждаме.
Непосредствено преди поднасяне изваждаме по-голямата част от плода и добавяме газираната вода.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...