Продукти: (за 3 чаши)
• 500 мл прясно мляко
• 3-4 с.л. захар
• 3 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
Приготвяме светло-кафяв карамел от захарта и 3-4 с.л. вода. Заливаме го с врящото мляко и оставяме на умерен огън, докато се разтопи карамела.
Поднасяме коктейла топъл, като във всяка чаша прибавяме по 1 с.л. коняк.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...