Кулинарни рецепти » Макарони с аспержи

 Макарони с аспержи

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г макарони
· 450 г аспержи
· 100 г краве масло
· 2 с.л. дребни лукчета
· 1 червена чушка
· 1/2 ч.л. черен пипер
· 100 г настърган пармезан
· сол,

Начин на приготвяне:

Почистените аспержи нарязваме на парченца по 2 см и ги пускаме в тенджера с кипяща подсолена вода. Варим ги 4 мин, отцеждаме в гевгир и хубаво ги обливаме със студена вода.

В голям тиган на умерен котлон задушаваме в половината от маслото обелените и разполовени лукчета, както и изчистената от семките и нарязана на тесни ивички чушка. Бъркаме периодично. Прибавяме отцедените аспержи и готвим още 3-4 мин.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прибавяме в тигана заедно с останалото масло. Поръсваме със сол и черен пипер и объркваме. Наръсваме с пармезан и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало