Кулинарни рецепти » Карамелизирани плодове

 Карамелизирани плодове

Продукти:

• 150 г захар
• 100 г нишесте
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. ром
• 300 г пресни плодове /кайсии, вишни, ягоди, малини, смокини/
• 5-6 с.л. захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:

Карамелизираме захарта, прибавяме 3-4 с.л. топла вода и бъркаме, докато се разтвори карамелът. Поръсваме измитите плодове с рома, заливаме ги с карамелизирания сироп и ги оставяме да престоят 10-15 мин, след което ги отцеждаме.

Размиваме нишестето в отцедения карамелизиран сок. Разтваряме захарта в млякото и кипваме сместа. Прибавяме нишестето и варим при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.

В чашите за сервиране изсипваме последователно крем и плодове, като завършваме с пласт от крема. Оставяме десерта на хладно, за да стегне. При поднасянето можем да залеем със сироп от ягоди или малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало