Продукти:
• 200 г бишкоти
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 белтъка
• вишни или череши от сладко
• настърган шоколад
• ром или коняк
Начин на приготвяне:
Нарязваме бишкотите на по три еднакви парченца и ги потапяме за съвсем кратко време в ром или коняк. След това слагаме между две еднакви по форма и големина парченца по една вишна или череша от сладко и с ръка оформяме гладки топчета.
Разбиваме белтъците с пудра захар, прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме. От сместа с намаслени ръце правим питчици. В средата на всяка питка слагаме по едно топче от приготвените със сладко бишкоти и моделираме правилни топчици. Овалваме топчетата в настърган шоколад и ги слагаме в хартиени чашчици.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...