Продукти: (за 4-5 порции)
• 10 чушки
• 1ч.ч. орехови ядки
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и ги изчистваме от семето.
Задушаваме в олиото нарязаният на ситно лук, прибавяме едро счуканите орехови ядки, черният пипер и солта.
С така готовата смес пълним пиперките, подреждаме ги в тава и ги заливаме с вода. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...