Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко месо
• 400 г спанак
• 1 глава лук
• 80 г сирене
• 1 яйце
• 40 г краве масло,
• лимонов сок
• чубрица, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилешкото месо и го смиламе. Настъргваме лука и сиренето на ренде. Смесваме с месото, чубрицата, малко сол, яйцето и част от маслото. Омесваме каймата и я оставяме да престои на хладно място 2 часа.
Оформяме кюфтета, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Попарваме спанака в подсолена вода и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в останалото краве масло и го подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...