Кулинарни рецепти » Украински крем

 Украински крем

Продукти:

• 1 кг праскови
• 4 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 1/4 ч.ч. грис
• 4 яйца

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени от костилките праскови нарязваме на парченца и сваряваме във водата. Пасираме ги, докато още са горещи, поръсваме със захарта и ги слагаме на котлона. Постепенно сипваме гриса и сгъстяваме с непрекъснато интензивно бъркане. Варим не повече от 5 мин.

Прибавяме добре разбитите жълтъци в крема, сваляме от котлона и продължаваме бъркането, докато кремът изстине.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и лъжица по лъжица ги разбъркваме в грисовата смес. Разсипваме крема в десертни купички и го гарнираме с леко запечени бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало