Продукти:
• 100 г захар
• 4 яйца
• 100 мл бяло вино
• 1 портокал
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Настъргваме портокаловата кора и я стриваме със захарта. Прибавяме жълтъците, които сме разбили на пяна с 1-2 с.л. вода. Капка по капка при непрекъснато бъркане прибавяме изстискания портокалов и лимонов сок. Сипваме и виното и варим крема, докато се сгъсти.
Отстраняваме готовия крем от огъня, като продължаваме да бъркаме, докато се охлади. Смесваме охладения крем с белтъците, които сме разбили на сняг с 1-2 с.л. вода, и го разливаме в чаши за сладолед. Гарнираме го с бисквити, бишкоти или други дребни сладки.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...