Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш

 Крем с пъпеш

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 70 г нишесте
• 3 яйца
• 200 г захар
• 1 с.л. желатин
• 1 ванилия
• 300 г пъпеш /почистен и нарязан на малки парченца/
• 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и прибавяме нишестето, размито с малко студено мляко, захарта и разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато крема се сгъсти. Веднага прибавяме ванилията и накиснатия в студена вода желатин. Съединяваме този крем с белтъците, които сме разбили на сняг заедно с пудрата захар.

Разделяме крема на две части и към едната прибавяме какаото. Във форма за саварина нареждаме парченцата пъпеш. Заливаме ги първо с жълтия крем, а после с този, към който сме прибавили какао. Оставяме десерта да желира в хладилник, след което го обръщаме в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало