Продукти:
• 1 кг вишни
• 1,25 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистваме плода от костилките като внимаваме да не го нараним.
В съда, в който ще варим сладкото, нареждаме ред вишни, ред захар и оставяме да престои едно денонощие. Докато варим сладкото потупваме пяната с решетеста лъжица, за да не прелее. След като се уверим, че сиропът е готов, добавяме лимонената киселина и след 2 мин сваляме съда от огъня.
Разклащаме съда, за да се събере пяната в средата, отпенваме и след като изстине насипваме сладкото в буркани. Затваряме бурканите след едно денонощие. Съхраняваме ги на сухо и хладно място.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...