Още рецепти » Меню за

Още рецепти:

14 април

ЗАКУСКА Бързи бухти Прoдукти: 250 г брашно, 1 кофичка кисело мляко, 50 г кристална захар, 1 яйце, 1/2ч.л. сода бикарбонат, 1 щипка сол, мазнина за пържене, пудра захар за поръсване. Нaчин на приготвяне: Разбиваме млякото заедно с яйцето, содата, солта и захарта. П...

14 април

ЗАКУСКА Бухти със сирене Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, 2 яйца, половин кофичка кисело мляко, 1ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 с.л. оцет, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разтваряме содата в оцета и я сипваме в киселото мляко. Смесваме млякото с...

14 декември

ЗАКУСКА Родопски милинки Прoдукти: 600 г брашно, мая колкото кибритена кутия, 1 яйце, 1 равна с.л. захар, 1 равна ч.л. сол, 2 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено); зa заливката: 250 г краве масло (леко притоплено), 2 ч.л. галета, 1 равна ч.л. сол. Нaчин на приготвян...

14 декември

ЗАКУСКА Пържени филийки с шунка Продукти за 4 порции: 600-700 г сух бял хляб, 400 г шунка, 2 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно, 1 щипка сол, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на 8 филийки, а шунката нарязваме на 4 тънки резена. Съединя...

14 декември

ЗАКУСКА Котопита Прoдукти: 1 пакет кори за баница, 2-3 с.л. зехтин, 1 к.ч. обелени, скълцани и леко препечени бадеми, 2 с.л. прясно мляко; зa плънката: 1 с.л. зехтин, 1 средно голяма глава лук, 1-2 скилидки чесън, 450 г сварено и обезкостено бяло пилешко месо, 1/2 к.ч....

14 декември

ЗАКУСКА Тутманик с кайма Прoдукти: 400 г маслено тесто, 400 г свинска кайма, 1 к.ч. прясно мляко, 1 филия хляб без кората, 1 скилидка чесън, 2 яйца, черен пипер, индийско орехче, сол. Нaчин на приготвяне: Накисваме хляба в млякото и го изстискваме. Нарязваме лука ...

14 декември

ЗАКУСКА Баница с изцедено кисело мляко Прoдукти: 500 г готови кори, 1 пакетче краве масло, 1 к.ч. олио, 250 г сирене, 1 кофичка кисело мляко, 4 яйца, 1 малка бутилка газирана вода, 1 к.ч. прясно мляко. Нaчин на приготвяне: Изцеждаме киселото мляко през тензух в п...

14 май

ЗАКУСКА Кекс със спанак Прoдукти: 3 яйца, 200 г сирене, 500 г спанак, 1 1/2к.ч. олио, 2 1/2ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 с.л. кисело мляко. Нaчин на приготвяне: Почистваме спанака и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в малко вода, докат...

14 май

ЗАКУСКА Пърленки Продукти за 5 броя: 1 кг брашно, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.ч. хладка вода, 2 яйца, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене, 1 яйце за намазване. Нaчин на приготвяне: Замесваме умерено меко тесто от брашното,...

14 май

ЗАКУСКА Панирани сандвичи с шунка Продукти за 5 порции: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки...

14 май

ЗАКУСКА Макарони с млечен сос Прoдукти: 400 г макарони, 2 глави лук, 30 г краве масло, 250 г настърган кашкавал, 150 мл сметана, 300 мл мляко, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме лука на колелца и г...

14 май

ЗАКУСКА Кекс с шунка и кашкавал Прoдукти: 5 яйца, 150 г масло, 150 г шунка, 150 г кашкавал, 200 г брашно, 1 бакпулвер. Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото и при непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата, брашното с бакпулвера, настъргания кашкавал и на...

14 март

ЗАКУСКА Попара с кисело мляко, запечена в гювече Продукти за 1 гювече: 100 г сирене, 50 г краве масло, 2 филии бял хляб, 1 к.ч. кисело мляко, 1 яйце. Нaчин на приготвяне: Намазваме гювечето с масло и слагаме в него хляба, нарязан на малки залъци. Натрошаваме отгоре...

14 март

ЗАКУСКА Панирани сандвичи с шунка Прoдукти: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки и слагаме п...

14 март

ЗАКУСКА Пърженки с тиква и извара Прoдукти: 200 г брашно, 600 г бяла тиква, 400 г извара, 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 80 г пудра захар, 1 щипка сода бикарбонат, 1 ванилия, 150 г свинска мас, сол. Нaчин на приготвяне: Изпичаме или задушаваме обелената и почистена ...

14 март

ЗАКУСКА Домашни кифлички Прoдукти: 250 г брашно, 250 г безсолна извара, 2 пакетчета краве масло, 150 г конфитюр, 1 щипка сол, пудра захар, ванилия. Нaчин на приготвяне: Пресяваме брашното в плитък съд, прибавяме размекнатото масло, изварата и солта. Омесваме тесто,...

14 март

ЗАКУСКА Лучник Прoдукти: 300 г брашно, 150 г краве масло, 1 жълтък, 1 к.ч. ром, 1,5 кг лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. захар, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Замесваме тесто от брашното, сол на вкус, маслото, размекнато до стайна температура, рома и 2 с.л. вода. О...

14 ноември

ЗАКУСКА Млечна баница Прoдукти: 250 г брашно, 100 мл вода, 75 г краве масло, 25 мл олио, 1 с.л. оцет, 2 яйца, 150 г захар, 750 мл прясно мляко, 40 г грис, щипка сол. Нaчин на приготвяне: Брашното се пресява непосредствено преди готвене, за да не се сбие. От него ...

14 ноември

ЗАКУСКА Тиганици от сухари Прoдукти: 300 г сухари от бяло брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 3 с.л. захар, 2 ябълки, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сухарите на ситно и ги накисваме в млякото. След 30 мин прибавяме обелените и настъргани ябъл...

14 ноември

ЗАКУСКА Крапфени с шунка и кашкавал Прoдукти: 1 кг картофи, 1 ч.л. сол, 1 с.л. краве масло, 1 яйце, 1-2 ч.ч. брашно; зa плънката: 200 г шунка, 200 г кашкавал, магданоз. Нaчин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги прекарваме през прес...

14 ноември

ЗАКУСКА Кифлички-рула Прoдукти: 750 г брашно, 3 яйца, 180 г захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 равна ч.л. сода бикарбонат, 30 г мая, настъргана лимонова кора; зa плънката: 100 мл прясно мляко, 100 г захар, 2-3 с.л. какао, 200 г счукани орехи. Нaчин на приготвяне: Раз...

14 ноември

ЗАКУСКА Питки с бекон Прoдукти: 300 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1/2ч.л. сол, 10 г мая за хляб, 200 г пушен бекон. Нaчин на приготвяне: Разтваряме маята в малко вода и я оставяме да втаса. После от брашното, водата, солта и втасалата мая замесваме гладко тесто. Месим ок...

14 октомври

ЗАКУСКА Родопски милинки Прoдукти: 600 г брашно, мая колкото кибритена кутия, 1 яйце, 1 равна с.л. захар, 1 равна ч.л. сол, 2 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено); Зa заливката: 250 г краве масло (леко притоплено), 2 ч.л. галета, 1 равна ч.л. сол. Нaчин на приготвян...

14 октомври

ЗАКУСКА Родопска баница с готови кори Прoдукти: 1 пакет фини кори, 1 к.ч. ориз, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 4 яйца, 200 г сирене, 1 пакетче краве масло. Нaчин на приготвяне: Сваряваме ориза. Смесваме в голяма купа всички продукти без корите и масло...

назаднапред
Начало