Още рецепти » 03 септември

 03 септември

ЗАКУСКА

Макарони със сирене

Прoдукти: 250 г тънки макарони, 250 г сирене, 2 с.л. краве масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме на едро макароните и ги слагаме да се варят в 6-7 ч.ч. подсолена вода около 1 час. Прецеждаме макароните, прибавяме добре запърженото масло и половината от натрошеното сирене и разбъркваме. Изсипваме в голяма чиния, отгоре натрошаваме останалото сирене и поръсваме с още малко запържено масло. Макароните можем да приготвим по същия начин с кашкавал вместо сирене.

ОБЯД

Супа от пилешки бульон

Прoдукти: 4 ч.ч. пилешки бульон, 1 морков, 2 картофа, 1 с.л. краве масло, 1 к.ч. прясно мляко, 1 яйце, оцет, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме в маслото нарязания на кубчета морков. Прибавяме картофите - също нарязани на кубчета, заливаме с 2 ч.ч. бульон и варим, докато картофите омекнат. Добавяме останалия бульон, посоляваме и подкиселяваме супата, кипваме и отстраняваме от огъня. Застройваме с разбитото в прясното мляко яйце, поръсваме с черен пипер и поднасяме.

Бяла риба с кашкавал

Прoдукти: 1 кг бяла риба, 3-4 с.л. олио, 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. галета, 250 г кашкавал, магданоз, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Нарязваме рибата на по-големи парчета, които напръскваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин. Възвираме вода в дълбока тенжера и варим рибата 8 мин - докато леко омекне. Отцеждаме я. Размиваме брашното на гладка кашичка с виното и малко от рибния бульон. Варим този сос 15 мин. В тавичка изсипваме олиото, подреждаме рибните порции, заливаме със соса, поръсваме със ситен магданоз и галета, а най-отгоре с настъргания кашкавал. Печем 30 мин в умерена фурна.

Арменско реване

Прoдукти:1 кофичка и половина кисело мляко, 3 яйца, 2 ч.ч. захар, 3 к.ч. мазнина (масло, олио или маргарин по избор), 2 равни ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче канела, 4 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехови ядки.

Нaчин на приготвяне: Киселото мляко и захарта разбиваме добре и към тях прибавяме последователно содата, яйцата, мазнината, канелата, орехите и брашното. Печем в намаслена тавичка в умерена фурна (180°С).

ВЕЧЕРЯ

Кюфтета от пилешко месо и картофи

Прoдукти: 1 пиле, 300 г картофи, 100 г сирене, 5 яйца, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. галета, 1 ч.ч. олио, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода. Обезкостяваме го и прекарваме месото през месомелачка. Сваряваме картофите, пасираме ги и ги смесваме с намачканото сирене. Прибавяме пилешката кайма, 3 яйца, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре сместа и оформяме кюфтенца, които овалваме в брашното, потапяме в останалите разбити яйца, овалваме в галетата и пържим от двете страни в силно загрятото олио.

Къпинов крем с овесени ядки

Прoдукти: 500 мл мляко, 40 г захар, 50 г овесени ядки, 2 белтъка, 250 г къпини, 1 щипка сол.

Нaчин на приготвяне: Кипваме млякото, добавяме захарта и солта. Изсипваме овесените ядки и сваряваме. Изстудяваме при непрекъснато бъркане. Добавяме разбитите белтъци и измитите и подсушени плодове. Разбъркваме. Сервираме с украса от пресни плодове.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Десерти с бишкоти

Класическо тирамису Прoдукти: 200 г захар, 4 яйца, 500 г маскарпоне, 400 г бишкоти, 1 ванилия, кафе, ром, какао. Нaчин на приготвяне: На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маска...

Цветя за тъмните ъгли на дома

За отглеждането на повечето стайни растения се изисква добре осветени помещения, затова те се разполагат на первазите или близо до прозорците. Но някои зелени приятели може да се развиват и в дълбочин...

ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА

Бъдни вечер Салата от зрял фасул с лютеница и праз Прoдукти: 1-2 ч.ч. сварен зрял фасул, 1 к.ч. лютеница, 1 стрък праз, 5-6 скилидки чесън, 1 к.ч. маслини, 3 с.л. олио, 3 с.л. оцет, сол. Н...

Как да сготвим мидите

Миди с бира Продукти за 4 порции: 2 кг миди, 2 бутилки светла бира, 1 дафинов лист, 2-3 стръкчета прясна мащерка, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Измиваме мидите м...

Начало