Още рецепти » 27 юли

 27 юли

ЗАКУСКА

Руло от бутер тесто

Прoдукти: 500 г бутер тесто, 4 твърдо сварени яйца, 1 връзка магданоз, 1 връзка пресен джоджен, 200 г кашкавал, 1 ч.ч. сметана, 1 сурово яйце, 250 г шунка, 2 с.л. олио, бял пипер, индийско орехче, сол.

Нaчин на приготвяне: Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и джоджена. Смесваме ги с настъргания кашкавал, сметаната, суровия жълтък и подправките. Разстиламе бутер тестото на тънък лист и върху него нареждаме шунката, нарязана на тънки резени. Сипваме сместа с кашкавала и сметаната и я разпределяме равномерно. Отгоре нареждаме обелените яйца. Завиваме тестото на руло и го слагаме в тавичка. Поливаме с олио, намазваме с разбития белтък и печем при висока температура 25-30 минути.

ОБЯД

Топла пача от овчи дреболии

Прoдукти: 200 г бял дроб, 100 г сърце, 150 г черва, 150 г шкембе, 100 г бъбреци, 3-4 глави лук, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно, 6-7 скилидки чесън, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме овчите дреболии на парченца и ги сваряваме в 1 л вода заедно с цепнатите на кръст глави лук. В отделен съд разбиваме киселото мляко с брашното и го прибавяме към сварените дреболии. Слагаме счуканите с малко сол скилидки чесън, разтопеното краве масло, червения и черния пипер. Посоляваме на вкус и поднасяме.

Царевични сарми с месо

Прoдукти: 8-9 кочана млечна царевица, 300 г свинско месо, 1 глава лук, 1 зелена чушка, 1-2 скилидки чесън, 1 с. л. доматено пюре, 1 щипка смлян кимион, 1-2 ч. л. мас или масло, лют червен пипер (по желание), черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Накълцваме месото много ситно и го позапържваме в сгорещена мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаната на дребно чушка. Отделяме царевичните зърна от кочана и с пасатор ги смиламе на каша. Варим на тих огън, докато получим гъста смес. Прибавяме царевичната каша към задушените зеленчуци. Сипваме мазнината, доматеното пюре и месото, поръсваме подправките и посоляваме на вкус. Попарените царевични листа поставяме на кръст, разпределяме отгоре приготвената смес и свиваме пакетчета, които завързваме с конец. Варим сармите около 1 час на тих огън, изваждаме ги и оставяме да се отцедят и поизстинат. След това отстраняваме листата и сервираме сармите топли, залети с кетчуп или подлютен доматен сос.

Кръмбъл с пъпеш

Прoдукти: 1 пъпеш, 6-7 кайсии, 1ч.ч. брашно, 1 пакетче краве масло, 1с.л.фъстъчено олио, 3 с.л. корнфлекс, 3-4 с.л. орехови ядки, 3-4 фурми.

Нaчин на приготвяне: Измиваме добре плодовете и ги нарязваме. Отстраняваме семките, костилките и кожичките. В тефлонов тиган с фъстъчено олио пускаме кайсиите и ги пържим 3 минути на силен огън. Изсипваме плодовете в намаслена тавичка и оставяме настрани. Приготвяме тестото като бъркаме брашното с маслото и 2-3 щипки сол. Получената ронлива смес разпределяме върху плодовете, поръсваме с корнфлекса и смлените орехови ядки. Печем около 30 минути при температура 210°С, до златисто оцветяване. Сервираме десерта топъл.

ВЕЧЕРЯ

Брюкселски медальон

Прoдукти: 4 резена целина, 2 с.л. краве масло, 4 парчета черен дроб, 1 яйце, брашно, галета, лимонов сок, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме целината и я изпържваме в сгорещената мазнина до светло златистожълто. Вземаме парчета черен дроб с големината на целината, овалваме ги последователно в брашно, яйце и галета и ги изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок и нареждаме дроба върху целината.

Леден крем

Прoдукти: 1 л прясно мляко, 4 яйца, 3 с. л. захар, 3 с. л. бяло нишесте, 70 г пудра захар, 6 бишкоти, 500 г сладолед, сладко от вишни, 1 пакетче ванилена захар.

Нaчин на приготвяне: В тенджерка стопяваме 3 с. л. захар на светъл карамел. Заливаме с прясното мляко и варим, докато карамела се разтвори. Прибавяме размитото в малко вода нишесте и жълтъците. Варим крема на слаб огън, до сгъстяване. Ароматизираме с ванилията и го изсипваме във високи чаши. Оставяме крема да изстине напълно, а през това време разбиваме белтъците с пудрата захар на гъст сняг. Шприцоваме обилно бяла глазура и украсяваме с половин бишкота, сладко от вишни и 2-3 лъжици сладолед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Аристократизмът, вплетен в замъка Друмонд

Шотландия – страна на гайдите, благородническите кланове и замъците. Трудно е човек да направи връзката между колорита и изтънчеността на една формална градина и суровия климат на тази северна страна....

Какво представлява аритмията?

Всяко нарушение на сърдечния ритъм се нарича аритмия. Има различни видове аритмии, но не винаги са свързани с увредено сърце. При една голяма група аритмии причината не е в сърцето – това са извънсърд...

Мама отива на работа

Както и да го овъртаме, главната мисия на жената е да роди дете. Но когато малкото порасне, пред жената възниква въпросът: не е ли време за работа? Може би достатъчно стоях между четири стени? Повеч...

Лечимо ли е кривогледството?

Кривогледството е по-често изразено при далекогледство на очите и то при по-високи степени на далекогледство. В тези случаи окото се напряга повече, за да се съсредоточи върху даден предмет. И при тов...

Начало