08.06.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 2578 |  0 
Кехлибарът лекува
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести на дихателната система.

Днес отново се преоткрива кехлибарът – лечител

Литотерапията се възражда и истинска революция в тази област са откритията на д-р П.Т.Гончаров от Санкт Петербург, който преди време успешно прилага лечението с кехлибар при болни. За тази цел той използвал кехлибарен диск с диаметър 10 см и дебелина 1 см. В домашни условия едва ли ще можем да си осигурим такъв диск, но ако имаме здравословни проблеми, можем да си послужим и с кехлибарена огърлица и въобще парче кехлибар без значение на формата и големината.

Какво лекува тази живителна смола?

Грип, кашлица и хрема

Необходимо е само да поглаждаме лицето с кехлибара с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Отделно се правят движения по челото, около устните, очите, носа - по два пъти на ден в продължение на 15 минути. Особено силен е ефектът, ако се прилага два пъти дневно, в продължение на 3-6 дни при грипни заболявания, зъбобол, ушни болки, хипертония и мигрена.

Полиартрит и отлагания на соли в организма

С помощта на кехлибара се правят кръгови поглаждания в областта на бялото място в продължение на 5-10 минути.

Внимание! При неприятни усещания и болки в сърцето да се прекрати процедурата.

Радикулит, болки в капачето на коляното

Процедурата се извършва по описания вече начин, като се правят сеанси и на петата на крака по 15 минути на ден. След което кехлибарът се привързва към крака за една нощ.

Възпаление на вените

С кехлибара се поглажда здравата област на крака, по бедрото и тялото, а с лявата ръка се държат пръстите на болния крак. Сеансът продължава 1 минута. По болната вена не се прилага методът. През нощта обаче кехлибарът се привързва към вената или към петата.

Възпаление на дихателните пътища

Извършват се кръгови движения по посока и обратно на часовниковата стрелка в областта на гърдите и шията, не повече от 20 минути. Добре е процедурата да продължи до 6 дни. през нощта кехлибарът се прикрепва и бинтова към гърдите на болния. По подобен начин се лекува разтегнато сухожилие, счупване на кост, болки в плещите и шията като задължително дясната ръка извършва манипулацията, а лявата се полага на болното място.

ВАЖНО

Кехлибарът трябва да се съхранява на тъмно място, преди всяка процедура да се измива с гореща вода и сапун. Когато се работи с него, да се поглажда болното място внимателно и бавно, без да се предизвикват отрицателни емоции. Средният курс на лечение е около 10 дни, след което се прави почивка. Ако върху повърхността на кехлибара се появи матов налеп, да се почисти със спирт.
17.05.2016 г. / Генчо Генев

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023