Бавнорастящ вечнозелен храст с необичайно народно име (“вчера, днес и утре”), свързано с променящите се багри на цвета при прецъфтяване – пурпурна – бледовиолетова – бяла. Сложете растението в стая, в която няма да има резки температурни промени. При правилни грижи то ще достигне 60 см височина. Леко го подрязвайте, за да запазите компактната му форма.
Тайни на успеха
Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Полусянка през лятото, ярка светлина през зимата с малко пряка слънчева.
Вода: Обилно от пролетта до есента и оскъдно през зимата.
Влажност на въздуха: Пулверизирайте листата през лятото.
Пресаждане: Напролет, ако е необходимо.
Размножаване: През лятото направете стъблени резници.
Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранит...
Това е традиционната подправка в националната ни кухня. Чубрицата е основната съставка на българската шарена сол. Освен това можем ли да си представим ястията боб, леща, картофи, кюфтета и др. без уч...
През юни се появяват гроздове от дребни бели цветове, но пиракантата се отглежда главно заради многобройните плодчета наесен. На открито достига около 3,6 м, но най-често се използва за покриване на с...
Това дребно храстче донася в дома екзотиката на Южните морета. Представител е на семейство Миртови и нерядко се нарича с далеч по-лесното и разбираемо име австралийска мирта. В родината му се срещат о...