Плодовете на кайсията и на продуктите от тяхната преработка се отличават с високи вкусови, диетични и лечебни свойства. В плодовото месо на кайсията, което е около 85% от целия плод, сухото вещество в...
Вирее във влажни или блатисти места, но ако почвата е обогатена с хумус и ако поливате при сухо време, може да разположите филипендулата и в бордюра. Често листата са нарязани, а по стъблата са разпол...
Обилноцъфтящо растение с големи, подобни на невени съцветия на жилави стъбла. Напролет в градинския център ще намерите семена, а по-късно и разсад на няколко сорта, които се използват за растения за л...
У нас той слабо познат, но в страните от Западна Европа и особено в Италия и Франция се цени много като деликатесен зеленчук. За храна се използват предимно младите недоразвити съцветия, наричани в п...