31.05.2023 година
1564339898.swf
С
па и фитнес
 2947 |  0 
Глезени на газела
Да укрепим сухожилията и развием мускулите на глезените си - това е най-простият и достъпен начин да ги предпазим от болезнени изкълчвания и даже счупвания, ако неволно стъпим накриво. Предлагаме ви четири упражнения, които се изпълняват с боси крака. Освен че заздравяват трайно глезените, те запазват и финеса им, понеже не позволяват на целулита да ги загрози

Описвайте кръгове

Изправете се и поставете ръка върху облегалката на стол или върху някаква мебел. Повдигнете единия крак, сгъвайки го в коляното така, че да образува прав ъгъл с бедрото. Започнете да описвате кръгове с глезена си - 20 по часовниковата стрелка и 20 в обратна посока. После сменете краката.

Страничен напад

Разтворете крака, сгънете лявото коляно и пренесете тежестта на тялото си върху него. Повдигнете се на пръстите на левия крак, после отпуснете ходилото на пода, без да помръдвате торса си. В случая тежестта на тялото играе ролята на гира, развиваща мускулите на съответния глезен. Упражнението се изпълнява по десетина пъти с всеки крак, при това много бавно.

Ha пръсти

Сложете ръката си на облегалката на някой стол, изправете се на пръсти и като ги изпъвате максимално, започнете да ходите на място. Изпълнявайте упражнението бавно и се старайте да натоварите колкото се може повече глезените. Направете поне десетина крачки.

Нещо кaтo чарлстон

Застанете зад някакъв стол и се хванете с ръка за облегалката му. Приберете ходилата си едно до друго, изправете се на пръсти с добре опънати в коленете крака, гледайте право напред. После разтворете пети, без да мърдате пръсти. Останете така няколко секунди и съберете ходила. Упражнението се изпълнява 6-7 пъти с максимално раздалечаване на петите.
20.01.2015 г. / Лилия Янкова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023