07.10.2022 година
1564339898.swf
К
озметика
 4029 |  0 
Козметиката – колко трае
Колко приятно (и полезно!) е да изхвърлиш всичко ненужно от дома си, без значение дали става дума за вещи, дрехи, козметика. Особено козметика, която може да ни навреди доста, използваме ли я, след като изтече нейният срок.

Червила - от 6 месеца до 1 година

Най-траен се оказва гланцът за устни, докато класическото червило е доста „уязвимо", когато е изложено на силен студ, горещина, влага. Загубите ли капачката, хвърлете го веднага и без да съжалявате. Постъпете по-същия начин и щом установите, че червилото ви е станало прекалено сухо.

Автобронзанти - 3 месеца

При продължителен контакт с въздуха продуктите за тен без слънце се окисляват и почерняват. Рискувате да си навлечете сериозно възпаление на кожата и даже алергия, не се ли разделите навреме с тях.

Средства за предпазване от слънце -6 месеца

Топлината и пясъкът край морския бряг са най-големите им врагове. Дори да не сте изразходвали докрай тоалетното мляко с противослънчев фактор от миналата отпуска, хвърлете го, иначе кожата ви ще изгори, понеже няма да получи никаква защита -UV филтрите губят ефикасността си половин година след отварянето на флакона, тубата и т. н.

Лосион, тоник - 6 месеца

Те, както и теловете, съдържат най-вече вода в комбинация с растителни екстракти и понякога малко спирт. Щом навън е горещо, дръжте ги в хладилника, за да можете да ги ползвате без опасения и неприятни изненади. Още повече, че когато са студени, те стягат порите и освежават тена.

Кремове - от 6 go 9 месеца

Винаги четете и осмисляйте информацията, записана върху опаковките на продуктите. Най-нетрайни са тези кремове, които съдържат лецитин, протеини, сяра, фосфор и, разбира се, растителни екстракти. В същото време кремовете, в чийто състав присъстват плодови киселини, са изключително устойчи ви на бактерии.

Фон дьо тен - от 6 до 12 месеца

Най-бързо от строя излизат фон дьо тените с течна консистенция, понеже в тях има повече вода, а и съдържат мазни субстанции, които могат да гранясат. Нанасяйте ги само с изключително чисти ръце и усетите ли необичайна миризма - веднага на боклука.

Пудра, руж - 2 години

Стига да ги съхранявате на сухо, ще можете да ги използвате изключително дълго време, особено ако добавите няколко зрънца ориз към пудрата на прах.

Тоалетни млека за разгримиране и хидратиране - 6 месеца

Те съдържат повече от 90% вода, затова бързо се превръщат в любима хранителна среда на какви ли не микроби.

Спирали за мигли - 3 месеца

И нито ден повече, ако държите на очите си и не искате да ходите на офталмолог.

Аерозоли - дълги години

Не съществува никакъв риск в тях да се развият бактерии, но ако ги пазите прекалено дълго, съдържащият се в опаковките газ постепенно се изпарява и аерозолите престават да функционират.
10.11.2010 г. / Мариета Тодорова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022