Лечебни рецепти » ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УСТНАТА КУХИНА

 ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УСТНАТА КУХИНА

ОБЩИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УСТНАТА КУХИНА

Рецепта 1

Заливаме 1 супена лъжица стръкове от камшик с 200 мл вряща вода и варим 10 мин. Отцеждаме отварата и жабурим устната кухина няколко пъти на ден.

Рецепта 2

Смесваме 1 супена лъжица цвят от лайка и 1 супена лъжица листа от градински чай и заливаме с 400 мл вряща вода. Киснем 10 мин и прецеждаме запарката. Жабурим устната кухина през 2 часа.

Рецепта 3

Заливаме 1 супена лъжица листа от смрадлика с 500 мл студена вода. Кипваме и варим 3-4 мин. Когато отварата поизстине, прецеждаме и жабурим устната кухина няколко пъти на дневно.

Рецепта 4

Листа от смрадлика 50 г
Листа от градински чай 50 г
Кора от дъб 50 г
Цвят от лайка 50 г
Стръкове от невен 50 г

Смесваме съставките и заливаме 2 супена лъжица листа от сместа с 500 мл студена вода. Кипваме и варим 10 мин. Когато отварата поизстине, прецеждаме и жабурим устната кухина няколко пъти на дневно.

Рецепта 5

Заливаме 1 супена лъжица цвят от лайка с 500 мл вряла вода. Варим 2 мин, оставяме отварата да поизстине и жабурим устната кухина 2-3 пъти дневно.

Рецепта 6

Стръкове от камшик 50 г
Цветове от лайка 50 г
Стръкове от синя тинтява 50 г
Стръкове от жълт кантарион 50 г
Стръкове от червен кантарион 50 г
Стръкове от бял равнец 50 г
Стръкове от подъбиче 50 г

Смесваме съставките и запарваме 2 супени лъжици от сместа в 500 мл вряща вода в продължение на 10 мин. Прецеждаме запарката, прибавяме 1 супена лъжица пчелен мед и варим още 10 мин. Пием по 80 мл три пъти на ден 10 мин. преди ядене, като затопляме леко запарката преди да я изпием.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Биопрогноза за периода 11 - 17 май

В края на тази седмица е възможно да има леко влошаване на здравето при хора с високо кръвно налягане. Това налага спазването от тяхна страна на един по-щадящ двигателен режим и на диета, бедна на жив...

Биопрогноза за периода 29 май - 4 юни

През разглеждания от нас период е възможно да има известно влошаване на здравето при страдащи от бъбречнокаменна болест. Изключително важно при слонност към образуване на песъчинки и кристали в бъбрец...

Защо кожата на бедрото ми изтръпва?

Искам да споделя, че често, а понякога и постоянно, изтръпва и сякаш гори кожата на външната страна на лявото ми бедро? Като го пипам – сякаш е безчувствено. Напоследък усещам същото и в дясното си бе...

Биопрогноза зa 20-26 септември

По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от хроничен бронхит. На тях фитотерапевтите препоръчват за пиене запарки от листа от подбел и живовляк, от стръкове от мащерка, ...

Начало