Лечебни рецепти » ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЪНШНОТО УХО

 ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЪНШНОТО УХО

Рецепта 1

Заливаме 2 супени лъжици листа от жиловлек с 500 мл вряла вода и ги оставяме да киснат 1 час. След това прецеждаме запарката и пием по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

Рецепта 2

Заливаме 2 супени лъжици пресни листа и корени от горски слез със 100 мл вряща вода и варим 10 мин. След това увиваме корените и листата в многослойна марля, изцеждаме и полагаме така подготвения тампон върху болното ухо.

Рецепта 3

Нарязваме 1 глава пресен кромид лук на дребно, увиваме я в многослойна марля и потапяме марлята за 2-3 мин в кипяща вода. След това изваждаме така подготвената торбичка, охлаждаме я до поносима от ухото температура, леко отцеждаме и поставяме торбичката върху болното ухо.

Рецепта 4

Заливаме 1 пресен цвят от магарешки трън със 100 мл вряла вода и варим 5 мин. Прецеждаме отварата, охлаждаме я и капваме в болното ухо по 2 капки три пъти на ден.

Рецепта 5

Изпичаме 1 глава червен кромид лук и 1 стрък праз и изцеждаме сока им. Смесваме го със сока изцеден от 10-15 свежи листа от дебела мара. Затопляме сместа и капваме по 2-3 капки в болното ухо. След 10-15 мин почистваме ухото с памуче. Процедурата се повтаря няколко пъти на ден.

Рецепта 6

Запълваме стъклен съд до 1/3 от обема му със свежи цветове от лопен. След това наливаме зехтин, докато напълним целия съд. Оставяме сместа да престои 1 месец на слънце, като переодично разклащаме. След това прецеждаме и капваме в болното ухо по 3 капки три пъти на ден.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да се избавя от цистита?

Преди да се обсъжда лечението на цистита, трябва да се изяснят някои важни данни, определящи начина на лечение. Дали няма хроничен възпалителен процес в самите бъбреци или в други тъкани около пикочни...

Биопрогноза за периода 28 март - 3 април

Преминаването на 30.03. на луната през фаза новолуние прави този ден подходящ за спазването на т.нар. лунна диета. Приемането в продължение на 24 часа само на течности ще ви помогне да се избавите от...

Биопрогноза 30 ноември - 6 декември

Метеорологичните условия в по-голямата част от страната са относително неблагоприятни за здравето на редица категории хронично болни. Това важи и за хората с т.нар. студова алергия. Съществено място в...

Внимание - марсилска треска

Марсилската треска е остро протичащо инфекциозно заболяване при хората с причинител Rickettsia conorii. Възниква при ухапване от заразени кърлежи. За първи път болестта е описана през 1916 г. Повече н...

Начало