Лечебни рецепти » КОСОПАД

 КОСОПАД

Рецепта 1

Счукват се 16 г дюлеви семки. Заливат се със 150 мл гореща розова вода. Прибавя се 1 г боракс. Прецежда се през марля. Прибавя се 2 г глицерин и 15 мл чист спирт.
В получената смес се топи гребенът и се реши, докато се намокрят корените на косата. По този начин израстват нови коси от порите на старите, а останалите заякват.
Рецептата се прилага всяка вечер в продължение на 2 месеца.


Рецепта 2

В 1 литър червено вино се киснат 100 г свежи цветове от мащерка за 30 дни. След като се прецеди, течността се съхранява на хладно. С нея се натриват корените на косите веднъж вечер 10 дни подред без измиване. При напреднало окапване процедурата продължава още 10 дни.

Рецепта 3

Вземат се 100 г свежи листа от коприва. Варят се в 500 мл вода, в която се добавя и по 1 с. л. сода за хляб и оцет. От прецедената отвара се втрива в корените на косата всяка вечер в продължение на 10 дни. Лечението може да продължи, като след всяко къпане косата се облива с 500 мл отвара от коприва.

Рецепта 4

Приготвя се смес от сока на 1 глава кромид лук, 1 таблетка счукан хинин, 1 жълтък, 1 с. л. алкохол (спирт, ракия), 1 с. л. кисело мляко, 1 ампула витамин А. Тази смес се нанася върху корените на косата. Прави се загряващ компрес с хартия и топла кърпа. Държи се 2 часа. Остатъкът от сместа се съхранява в малко бурканче с винт в хладилника, тъй като процедурата се прави 2 пъти седмично.

Рецепта 5

Шепа от листа и цветове от мащерка се заливат с 1 л минерална вода, в която се добавят и 2 с. л. спирт. След 3-4 дни настойката се прецежда и се съхранява на студено. В продължение на 2 седмици с тампон, напоен в настойката, се намазват корените на косата. Течността се употребява и за изплакване на косата след измиване.

Рецепта 6

Счукват се 16 г дюлеви семки е се заливат със 150 мл гореща розова вода. Прибавя се 1 г боракс. Прецежда се през марля. Добавят се 2 г глицерин и 15 мл чист спирт и в получената смес се топи гребенът и се разресват косите, докато се намокрят корените. Прилага се всяка вечер в продължение на 2 месеца.

Рецепта 7

Смесват се равни части листа от бръшлян и зокум, корени от коприва и кукуряк. 2 с. л. от сместа се варят 5 минути в смес 200 мл вода и 200 мл оцет. Отварата се прецежда и няколко пъти се правят фрикции на корените.Старателно пазете очите си.

Автор: recepty.bg

Още рецепти:

Представяме Ви:

Биопрогноза 19-25 януари

Продължава да расте броят на болните от грип и от вирусни инфекции на дихателните пътища, протичащи с висока температура, суха кашлица, хрема, болки в гърлото, главоболие, болки в мускулите и чувство...

Какво причинява болките в тила?

Болките в тилната част на главата са често оплакване. Обикновено са едностранни или (по-рядко) двустранни. Понякога са остри и краткотрайни, друг път – тъпи и продължителни. Преминават спонтанно, но н...

Биопрогноза зa 21 - 27 юни

Динамичното време в много райони от страната продължава да създава сериозни здравословни проблеми на редица категории хронично болни. Това важи и за страдащите от синузит. С профилактична цел, а и при...

Биопрогноза за 12 – 18 октомври

Все повече зачестяват вирусните инфекции на горните дихателни пътища, протичащи с повишена температура, болки в гърлото, хрема, кашлица и чувство за общо неразположение. С профилактична цел, а и при н...

Начало