Градина » Стрептосолен (мармаладен храст)

 Стрептосолен (мармаладен храст)
Streptosolen

Главната забележителност на стрептосолена са големите съцветия с портокалова багра, които се появяват на върха на всяко разклонение през пролетта или лятото. Стъблата се нуждаят от някаква подпора – може да привържете централното стъбло към колче и да придадете на растението стъблена форма. Стрептосоленът се деформира с възрастта, особено ако почвата не е постоянно влажна. Изберете му добре осветено място, най-вече през зимата.
С. джеймсонии достига височина 120-180 см, ако не се подрязва. Стъблата му са слаби. Най-добрият начин да отгледате това разклонено растение в остъклена градина, е да го закрепите към стената.

Тайни на успеха

Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Ярка; без пряка слънчева през лятото.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, след прецъфтяване.
Размножаване: Направете стъблени резници през пролетта или лятото.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Горчивите ядки по ябълката

Горчивите ядки /петна/ са непаразитна болест по ябълката, която у нас се проявява навсякъде, където се отглежда този овощен вид. Повредите по плодовете се наблюдават през периода на узряването им , а ...

Превърнете отпадъците в компост

Компостът е продукт от добре разложена смес от растителни, животински и кухненски отпадъци. Наименованието му е френско и означава комбиниран тор. Всяко домакинство, което има дворна градина би следва...

Захващайте се с арпаджика

Обикновено през втората половина на февруари – началото на март започва сеитбата на лук за арпаджик. Колкото по-късно през пролетта се направи това, толкова по-малки са добивите. Със затоплянето на в...

Хубавите ябълки, зависят от подложката

Ябълката сравнително добре се приспособява към различни почвени и други условия, което позволява отглеждането й в почти цялата страна. Поради това тя неизменно присъства в любителските смесени градини...

Начало