Градина » Стрептосолен (мармаладен храст)

 Стрептосолен (мармаладен храст)
Streptosolen

Главната забележителност на стрептосолена са големите съцветия с портокалова багра, които се появяват на върха на всяко разклонение през пролетта или лятото. Стъблата се нуждаят от някаква подпора – може да привържете централното стъбло към колче и да придадете на растението стъблена форма. Стрептосоленът се деформира с възрастта, особено ако почвата не е постоянно влажна. Изберете му добре осветено място, най-вече през зимата.
С. джеймсонии достига височина 120-180 см, ако не се подрязва. Стъблата му са слаби. Най-добрият начин да отгледате това разклонено растение в остъклена градина, е да го закрепите към стената.

Тайни на успеха

Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Ярка; без пряка слънчева през лятото.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, след прецъфтяване.
Размножаване: Направете стъблени резници през пролетта или лятото.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Ловни пояси срещу ябълковия червей

Един от най-опасните неприятели по ябълката е ябълковият плодов червей. Това е малка пеперуда, която снася яйцата си по плодовете. Излюпилите се от тях гъсеничики навлизат навътре, като се хранят с пл...

Помогнете на доматите да узреят по-бързо

Ранните домати от високостъблените сортове, отглеждани на открито, нормално още в първата десетдневка на юни развиват четвъртото, петото и шестото съцветие или китка, както често му казва народът. В т...

Окопайте пипера

С окопаването се разрушава почвената кора, унищожават се плевелите и се създават условия за добро проветряване и затопляне на почвата. Това е особено важно в началото на развитието на растенията, кога...

Време е да сеете фасула

При нашите климатични условия, сеитбата на фасула започва през април и продължава до средата на юли, когато може да се отглежда като втора култура. Благоприятният срок за засяването му настъпва през п...

Начало