Градина » Стрептосолен (мармаладен храст)

 Стрептосолен (мармаладен храст)
Streptosolen

Главната забележителност на стрептосолена са големите съцветия с портокалова багра, които се появяват на върха на всяко разклонение през пролетта или лятото. Стъблата се нуждаят от някаква подпора – може да привържете централното стъбло към колче и да придадете на растението стъблена форма. Стрептосоленът се деформира с възрастта, особено ако почвата не е постоянно влажна. Изберете му добре осветено място, най-вече през зимата.
С. джеймсонии достига височина 120-180 см, ако не се подрязва. Стъблата му са слаби. Най-добрият начин да отгледате това разклонено растение в остъклена градина, е да го закрепите към стената.

Тайни на успеха

Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Ярка; без пряка слънчева през лятото.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, след прецъфтяване.
Размножаване: Направете стъблени резници през пролетта или лятото.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Юнски грижи за краставиците

Най-благоприятна температура за прорастването на семената на краставиците е между 25-30 градуса. Последващият растеж и развитието на растенията протича и при 15 градуса. През първите две десетдневки с...

Препоръчителни растояния за засаждане

На любителя градинар често му се иска да засади повече зеленчуци на малката площ, която може да отдели в двора. Това става причина да засажда и по-нагъсто растенията. Развивайки се обаче, те започват ...

Не закъснявайте с разсаждането на карфиола

Цветното зеле е взискателно към условията за отглеждане. Най-добре се развива при температура 14-18 градуса от началния растеж до образуване на главите. При настъпване на горещините (28-30 градуса) гл...

Заровете ябълките, за да ги запазите

Много градинари успяват да получат добра реколта от ябълки, а да ги запазят - не могат. Ако годината е била дъждовна и ябълките са поразени от болести и неприятели, такива плодове не бива да се оставя...

Начало