Орхидеите в дома ви представляват цветарска гордост. Често много видове от тях се отглеждат трудно и трябва да полагате много усилия за изпълнението на технитевисоки изисквания. Трябва да осигурите на цъфтящите от тях високи опори, за да не се прекършат цветоносите под тежестта на цветовете. Тези тропически красавици обичат топлината и се чувстват добре при температура по-висока от 20 градуса. В периода на цъфтеж не трябва да пресаждате. Това е добре да се направи седмица след това, когато орхидеята прецъфти. Ако розетките на листата са прекалено гъсти, то можете да разделите и разсадите растението. Изваждайте орхидеята от саксията, като се стараете да не повредите корените й, които често са прилепнали до стената на съда. В този случай внимателно ги отделете с остър нож и след това, като хванете растението за листата, го извадете заедно с почвата от саксията. Новият съд, който трябва да бъде малко по-голям по размер от предния, се пълни със специален субстат за орхидеи. Обикновеният почвен субстрат за цветя не е подходящ, тъй като в него се съдържа прекалено много торф, който тези декоративни растения не обичат.
Съкратете подхранването на прецъфтелите орхидеи. Растенията в състояние на покой се поливат само при нужда и когато почвеният субстрат е изсъхнал.
За приготовление на бордолезов разтвор е прието и се прилага определено съотношение на съставните части. За да се приготви 1% бордолезов разтвор са необходими 1 кг син камък, 0,750 кг негасена вар или...
Летният чесън се засажда още преди да е настъпила календарната пролет, през март, а даже и в края на февруари, стига времето да позволява. Почвата трябва да е обработена дълбоко през есента. Сега оста...
Вредителите и болестите, които могат да погубят вашите кактуси или поне да ги превърнат в безобразните им подобия, не са много, но затова пък са изключително витални и борбата с тях нерядко е безуспеш...
В периода около средата на октомври до първата половина на ноември може да се засади на открито едър арпаджик (попска, балучка) за ранно пролетно производството на зелен лук. Използват се главичките с...